NHL All Star Weekend

De flesta vet säkert att NHL handlar om ishockey och förkortningen står för National Hockey League, d v s USA:s hockeyliga. Tillägget ”All Star Weekend” kanske inte är så svårt att lista ut att det betyder att alla stjärnor är med och spelar.

En helg varje år genomförs alltså All Star Weekend. Här får speciellt utvalda spelare delta och man delar in alla spelare i 4 olika grupper, 4 divisioner. De är Atlantic division, Metropolitan division, Central division och Pacific division. Dessa 4 grupper spelar mot varandra i en miniturnering under denna helg. Syftet med hela spektaklet är att visa upp ishockeyn; en kul grej både för spelarna och publiken. För spelarna är det en ära att få bli utvald och man får chansen att tillfälligt spela i en annan konstellation än sitt vanliga lag.

Ibland får svenska spelare som spelar i ett amerikanskt lag vara med. År 2017 gick All Star Weekend av stapeln i januari och då fick två svenskar vara med. 44 spelare var uttagna så man förstår att konkurrensen är ganska hård. De två svenskarna var Erik Karlsson, som varit med förut, och Victor Hedman som var nykomling. Svenskarna var med i Atlantic division.

Det är inte bara själva matcherna som är roliga utan olika spelare kan få priser för olika saker, t.ex. ”DraftKings NHL Accuracy Shooting” som går ut på att på kortast tid skjuta pucken på fyra måltavlor som är uppsatta i målburens fyra hörn.